Schrijf u nu in!
De digitalisering van de advocatuur in een stroomversnelling
Focus: Digitaal procederen
ma 25 mei 2020
15u -16u
Webinar: De digitalisering van de advocatuur in een stroomversnelling
Focus: digitaal procederen
Heel wat advocaten hebben hun werkwijze de afgelopen weken grondig moeten aanpassen. Van menselijk contact was weinig sprake. Gelukkig bood de technologie ons de mogelijkheid om onze werkzaamheden verder te zetten. Velen vonden de weg naar digitalisering of beslisten om verdere stappen te zetten. Want als we geleidelijk evolueren naar een 'nieuw normaal', willen we de positieve elementen van deze bijzondere impactvolle situatie meenemen in ons werken van morgen.

In deze webinar geven we onze visie op de digitalisering van de advocatuur, met een focus op het digitaal procederen. Want hoe communiceert u vandaag met uw confraters en andere actoren van Justitie? Als sprekers verwelkomen we Edgar Boydens, partner Justia en Bestuurslid Diplad/DPA en Francis Balcaen, Senior Product Manager Wolters Kluwer. Thomas Liekens-Teughels, functional analist Diplad beantwoordt uw technische DPA-gerelateerde vragen tijdens de Q&A.

Edgar Boydens geeft vanuit de praktijk als advocaat zijn visie op de digitalisering van de advocatuur in het algemeen en de mogelijkheden en toekomstige ontwikkelingen van het DPA-platform. Francis Balcaen toont hoe twee perfect geïntegreerde platformen een echte meerwaarde voor elke gebruiker betekenen. Via een live demo toont hij hoe u dankzij de integratie van DPA in Kleos en het gebruik van de functie Digitale Stukkenbundel, u echt het verschil kan maken. Zo zijn ook de contacten (rechtbanken en advocaten) in Kleos steeds up-to-date, gebruikt u alle gegevens van uw Kleos-dossier (partijen, documenten,...) bij de DPA-deposit en zitten de kosten van de deposit dadelijk in het juiste dossier. 

Benieuwd om dit allemaal in zijn werk te zien? Aarzel niet en schrijf u in voor deze gratis inspirerende webinar.
De webinar werd door de Orde van Vlaamse Balies (OVB) erkend voor 1 punt in het kader van de permanente vorming.

Schrijf u hieronder in voor de gratis webinar.
*Ik ben akkoord dat Wolters Kluwer Belgium NV mijn bovenstaande persoonsgegevens opslaat in haar klantenbestanden, mijn voorkeuren en interesses bundelt in een profiel en gebruikt voor promotie- en direct marketingdoeleinden
Over de sprekers
Edgar Boydens
Partner Justia en bestuurslid Diplad/DPA
Edgar Boydens is sinds 1978 ingeschreven aan de Brusselse balie. Personen- en familierecht,  burgerlijke aansprakelijkheid, deontologie en tuchtrecht zijn de materies waar hij zich het best in thuis voelt. Van 2004 tot 2006 was hij Stafhouder te Brussel en van 2011 tot 2014 Voorzitter van Orde van Vlaamse Balies.  Sinds de oprichting is hij bestuurder van Diplad, opgericht in de schoot van de Orde van Vlaamse Balies om de advocatuur via het DPA binnen te loodsen in het digitale tijdperk.

Francis Balcaen
Senior Product Manager Wolters Kluwer
Francis Balcaen staat mee aan de wieg van Kleos, alsook het voormalige Jurisoft. Hij combineert zijn grote technische expertise met meer dan 20 jaar ervaring in de werking van advocatenkantoren. Hij maakt deelt uit van een internationaal team waar hij de roadmap met de toekomstige ontwikkelingen van Kleos uittekent en uitrolt.